Ямбол се запътва към тъмночервената зона

NetNews

Заболеваемостта в Ямбол и областта вече е 412 на 100 000 души. Завишените стойности доближават региона до следващото критично ниво – над 500 заразени на 100 000 души, когато вече се преминава в т.нар. „тъмночервена зона”, съгласно Националния план за справяне с пандемията.

Областта е оцветена в червено на картата още от 26 август, когато бе преминат прагът от 250 инфектирани на 100 хил. души в рамките на двуседмичен период.

Към момента общо 112 души са настанени в болници, а 794 са на домашно лечение. В края на миналата седмица с нова заповед на РЗИ бе завишен броят на ковид леглата в МБАЛ „Йоан Рилски” – Ямбол от 21 на 33.

Сред новозаразените в Ямболско са и 6-ма служители от Дома за възрастни с умствена изостаналост в с. Маленово, община Стралджа. Двама от тях са хоспитализирани. Всичките близо 60 потребители са имунизирани и сред тях няма болни. Персоналът обаче отказва да се имунизира, съобщи новият директор на РЗИ – Ямбол д-р Радостина Калчева–Николова. Д-р Калчева доскоро бе директор на Дирекция „Надзор на заразните болести” в РЗИ – Ямбол.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Задържаха крадец, заплашил с нож двама души на бул. „Витоша“

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност мъж за грабеж в условията на продължаващо престъпление, съобщиха от прокуратурата. На 19 септември около 23.10 часа на бул. „Витоша“ в София мъжът се опитал незаконно да присвои пари чрез заплаха с нож. Опитът му бил неуспешен. Малко след това отново на бул. […]