Ямбол ще почете Богоявление, затварят моста за Градския парк при ваденето на кръста

NetNews

На 6 януари, четвъртък, когато Българската православна църква чества кръщението на Христос от Йоан Кръстител във водите на река Йордан, Ямбол традиционно ще почете обичаите на Богоявление /Йордановден/, съобщиха от местната управа.

Празникът ще започне в 11:30 часа с тържествен водосвет за успехите на Българската армия и нейните бойни знамена пред храм „Свети Николай Чудотворец“ в присъствието на представителни части от гарнизон Ямбол и официални лица.

В 11:50 часа ще тръгне литийно шествие до моста в Градския парк, намиращ се до Минералната баня.

В 12:00 часа ритуално ще бъде хвърлен Светият кръст във водите на река Тунджа. Мостът за градския парк обаче ще бъде затворен за граждани по време на събитието. По информацията на общината това се налага поради мерки за безопасност и с цел да не се струпват много хора на съоръжението, за да бъдат избегнати инциденти. Веднага след като бъде изваден кръстът, мостът  ще бъде отворен.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Костов: Надеждата, че политическата криза ще се реши от този кабинет, е под съмнение

„България преживява втора продължителна политическа криза с дълбоки основи и надеждата, че ще бъде разрешена само от този нов кабинет, е подложена на съмнение. В теорията на частните диференциални уравнения кризата се описва с една разтваряща се спирала, тоест, нанасят се поражения, които непрекъснато се увеличават, това става все по-неовладяемо. […]