Ясен Петров: Искаме да „откраднем“ отборния дух на Италия

NetNews

Старши треньорът на националния отбор на България Ясен Петров даде пресконференция във Флоренция, където утре "лъвовете" ще се изправят срещу новия европейски шампион Италия. Джанини от Пловдив заяви, че иска да "открадне" отборния дух от състава на Роберто Манчини.

"Каквито и трудности да имаме, трябва да се справим. Да, имаме трудности, но сме наясно със състава. Да се надяваме, че утре нашият отбор ще се представи добре. На всички ни е ясно, че правим подмладяване на състава, това ни е трети лагер заедно. Не се познавахме в началото, вкарваме нови идеи, знаете, че в националния отбор времето за работа не е голямо.

Виждате, че вкарахме много дебютанти, много млади хора, утре също доста млади хора ще бъдат на терена. Това беше задачата, която беше дадена на моя екип – да създадем една млада група, едно подмладяване, в момента колективът при нас е отличен. До този момент играхме срещу много силни отбори, може би това е една от най-тежките групи, даже ни се падна европейският шампион, играхме срещу световния шампион, което е добре за нас. Само в такива мачове можем да израстваме.

Това, което утрешният мач може да ни предложи, може да е само плюс за нас, изключително вярвам в момчетата и се надявам да се представим на добро ниво. Времето никога не достига, този отбор има нужда от време. Видяхме колко играчи преподписаха нови договори, направиха трансфери, това значи, че са направили впечатление, имаме нужда нашите футболисти да играят в силни първенства.

Кои са оръжията ни и какви са оръжията на Италия? Не искам да изпадам в конкретности, знаем силата на Италия добре, знаем по какъв начин играят италианците. Те имат страхотен колектив със силен дух, не искам да изпадам в подробности. Опитваме се да "откраднем" това от Италия – да направим такъв отборен дух, трябва да сме добър колектив. Най-вече с дисциплина и позитивизъм.

Винаги се съобразяваме с това, с което разполагаме. Определяме схемата според това, с което разполагаме, според играчите, които са в най-добър ритъм. В шест мача излязохме с шест различни схеми, така е. За утре сме наясно, може би ще бъде седма схема, не знам. Зависи от това, с което разполагаме. През три дни играем мачове, трябва да направим някаква ротация, всеки ще има един шанс да покаже себе си. Ще използваме максимално групата от играчи. Не се страхуваме да експериментираме. Общо-взето сформирахме едно ядро от млади и опитни играчи, на които разчитаме. Разбира се, вратите са отворени за всеки, който покаже добра форма и качества.

Петко Христов играеше в Серия "Ц", сега е в Специя. Не се страхувахме да го вземем, имаме четирима футболисти, които играят в Италия. Атанас Илиев подписа с Асколи, Гълъбинов е в Реджина, Вальо Антов подписа с Монца, пожелавам им да играят в някой от грандовете на Италия. Това е шанс за тях да покажат на какво са способни. Още в София усетих този дух, който предават двамата централни защитника на Италия.

Те вдигат духа на целия отбор, за класата на вратаря Донарума не говоря. Всичко започва от защитата, Италия умее и да вкарва. Преди Италия беше известна с това, че има изключително силна защита, но в последно време в италианското първенство се отбелязват много голове, нещата са много променени, може би това е една от причините Италия да стане европейски шампион. Но за мен най-важното беше духът, който усетих още в София. Това се опитваме да "откраднем" и да го предадем на нашите футболисти", заяви българският селекционер.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Млад мъж се самоуби със скок от 10-ия етаж

28-годишен мъж се самоуби, скачайки от 10-ия етаж в Русе. За трагичен инцидент съобщиха от полицията. На 31.08.2021г. в 06:20 ч. на телефон 112 е получен сигнал за лице, скочило от етаж 10 на блок в гр. Русе. В хода на разследването е установено, че скочилият е 28-годишен турски гражданин, […]