1/3 от гермаците – доволни от мерките на правителството в борбата срещу COVID-19

NetNews

Едва една трета от гермаците да доволни от правителството на Меркел в борбата срещу пандемията, сочат резултати от социологическо допитване, публикувано днес.

Точно преди година германците стояха като един зад правителството при обявяването на първата карантина. Днес две трети от тях смятат, че Германия не се справя добре. Противно на очакванията, недоволството не е продиктувано от наложените ограничения, а от това, че не са още по-строги. Според всеки втори анкетиран карантината по Великден е трябвало да бъде по-строга.

В същото време всеки пети германец смята да не се придържа напълно към мерките и планират празнуване на Великден както със семейството, така и с приятели. 76 процента от анкетираните обаче са заявили, че няма да нарушават ограниченията.

Спорен остава за германците въпросът, дали решенията за ограничаване на контактите и за затваряне на училища и магазини трябва да се взимат централно от федералното правитество или от местните власти в зависимост от заболеваемостта.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Д-р Десислава Кателиева, "Спешна помощ": Гавра с труда ни е да се разхлабват мерките!

„Расте броят на колегите, които се разболяват. Дежурствата са по-кошмарни от тези през ноември. Вълната от пациенти е по-висока“. Това сподели пред БНР д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ. Тя подчерта, че в болниците няма места, защото иначе пациентите няма да чакат с часове, […]