10 месеца затвор за шофьор без книжка от Русе

NetNews

Шофьор е осъден ефективно на 10 месеца затвор и глоба от 600 лева за управление на автомобил без книжка, съобщиха от Съдебната палата в Русе. Мъжът е неправоспособен водач, с основно образование и не работи. Налагани са му 13 административни наказания по Закона за движение по пътищата, като е осъждан общо девет пъти.

Е.Е. управлявал автомобил на 25 юни 2017 г., когато бил спрян за проверка. Полицаите му съставили акт, а след това му било издадено и наказателно постановление за това, че не притежавал съответно свидетелство за управление.

Около шест месеца по-късно – на 17 декември, той отново седнал зад волана на автомобил. Преди това употребил и алкохол. Мъжът потеглил с колата от село Смирненски в посока Русе, като в превозното средство пътували още трима души, както и дете. По пътя изгубил контрол над колата и се блъснал в дърво. Пристигналите на място полицаи установили, че шофира без книжка, а кръвната му проба за алкохол показала 0,64 промила.

Делото пред Районния съд в Русе протекло по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което определеното наказание от година и три месеца затвор било намалено на десет месеца. Подсъдимият обжалвал присъдата и поискал по-леко наказание.

Според Окръжния съд първоинстанционната присъда дори е занижена, тъй като подсъдимият години наред управлявал моторно превозно средство без да има шофьорска книжка. Отделно, налаганите му глоби и наказания за други извършени престъпления не изпълнили своята роля да го превъзпитат към спазване законите на страната.

Решението на Окръжния съд в Русе е окончателно.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Таксиджиите в Търговище се вдигнаха на протест

Протестно шествие проведоха в Търговище таксиметрови шофьори. В него се включиха повече от 60 автомобила, които потеглиха от парк "Борово око" и стигнаха около сградата на общинската управа. Исканията им са за по-нисък патентен данък, повече паркоместа и стоянки за колите. "Не може в София и в големите градове да […]