10% таван на надценката, но само за 1-2 марки от даден вид продукти

NetNews

Правителството ще предложи на новия парламент проектозакон с дълго дебатирания таван на надценките на хранителните вериги. Вместо първоначалните намерения той да се фиксира на 10% за 50-100 продукти, сега се предприема нова формула. Проектозаконът ще бъде готов до дни и в понеделник ще бъде представен за обществено обсъждане.

„Става въпрос за един или два артикула от даден вид продукти, които търговците да бъдат задължени да продават с не повече от 10% оскъпяване“, обяви министърът на икономиката Никола Стоянов.

Мистерия, за сега, остава как ще бъдат избирани продуктите, които ще се продават с ограничената надценка.

„Идеята ни е най-ниските цени, които са, да стана още по-ниски, така че хората да могат да знаят, че има един или два вида кашкавал, един или два вида сирене, едно масло или две – да знаят, че от всяка продуктова група ще има нещо на наистина поносими цени“, твърди министърът.

В отговор на въпрос на „Хоризонт“ министърът увери, че продуктите с ограничение на надценката няма да са с по-ниско качество от останалите и ще отговарят на всички стандарти.

„В закона ще бъде гарантирано, че те трябва да отговарят на качеството, не заместващи продукти, не с водно съдържание над еди-какво си“, коментира Стоянов. 

Източник Mediapool.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Цветовете в облеклото издават каква е личността ви

Снимка: Istock Всеки има свой индивидуален вкус в избора на цветове в облеклото. Не е случайно, че избирате конкретни цветове или че винаги клоните към определена гама. Невинаги се обличате в едни и същи цветове, но в повечето случаи имате предпочитания спрямо тях. Изборът на цветове в облеклото говори много […]