10 хил. паунда глоба за участниците в масов бой със снежни топки (ВИДЕО)

NetNews

Двама млади мъже в Лийдс, Северна Англия, са били глобени с 10 хиляди британски лири заради участие в бой със снежни топки. Масовото събитие беше организирано чрез социалните мрежи от недоволни от ограничителните мерки, а самата битка беше излъчена в Тик Ток, пише life.dir.bg.

"Ние не изпитваме никакво удоволствие да налагаме такива тежки глоби на тези двама млади мъже, но техните действия са подтикнали стотици хора да бъдат в близост един до друг, като са създали значителен и напълно ненужен риск от увеличаване на разпространението на вируса", е заявил в четвъртък Деймиън Милър, началник на полицейския район в Лийдс на полицията на Западен Йоркшър.

В средата на януари стотици хора се събрали в парк за бой със снежни топки в отговор на призив на двамата млади мъже на възраст 20 и 23 години. Снимки и видеозаписи от събитието се разпространиха скоростно в социалните мрежи.

В Англия е наложена строга карантина за овладяване на пандемията от коронавирус. На гражданите е разрешено да се срещат с до един човек извън домакинството и то само за спортни цели. Организирането на събития с участието над 30 души се наказва с глоба от 10 хиляди лири.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Чешката прокуратура проверява продажбата на ТЕЦ Варна на Ахмед Доган (ВИДЕО)

Върховната прокуратура на Чешката република е инициирала разследване на продажбата от 2017 г. на ТЕЦ Варна, собственост на чешката държавна компания ЧЕЗ, на българската фирмата „Сигда“ ООД, придобита от почетния председател на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмед Доган. Чешката прокуратура проверява данните за възможни загуби в размер на […]