10 здравословни причини да се усмихвате всеки ден

AdminNetNews

Днес колко пъти се усмихнахте? А вчера? Дори малките неща край вас могат да ви накарат да се усмихнете – хубаво кафе, уханни цветя, ярки, цветове и т.н. Усмивката е много повече от промяна на изражението на лицето.

Вижте 10 здравословни причини да се усмихвате всеки ден. 

1. Усмивката ви помага да живеете по-дълго. Доста убедителна причина да се усмихвате всеки ден, нали? Учени смятат, че като цяло хората, които се усмихват по-често и са по по-позитивни се радват на по-добро здраве и дълголетие.

2. Усмивката ни помага да облекчим стреса. Вярвате или не, усмивката може да намали стреса, дори ако не ви се усмихва или дори, когато я фалшифицирате. Освен това усмихнатите хора не изглеждат толкова уморени. 

Какво се променя, когато изминавате 10 000 крачки на ден?

3. Усмивката е „заразна“, защото има способността да повиши настроението ви, но също така може да промени настроенията и на другите около вас. Това е така, защото човешкият мозък автоматично „забелязва“ и интерпретира израженията на лицето на другите хора.

4. За по-силна имунната система. Усмихвайки се всеки ден, ние помагаме на себе си, защото така подобряваме цялостното ни здраве. Смята се, че когато се усмихнем, имунната функция се подобрява, защото сме по-спокойни, благодарение на отделянето на определени невротрансмитери.

5 ползи за психиката от силовите тренировки

5. Спомага за понижаване на кръвното налягане. Още една добра причина да се усмихвате всеки ден е благоприятното въздействие върху кръвното ви налягане. Според някои западни изследвания, смехът може да помогне за понижаване на кръвното налягане, след като първоначално предизвиква увеличаване на сърдечната честота и дишането.

6. Намалява интензивността на болката. Според редица западни изследвания, когато се усмихваме, в тялото ни се освобождават ендорфини и серотонин. Благодарение на тези химикали синтезирани в мозъка, ние се чувстваме по-добре.

Може ли стресът да повишава кръвната захар?

7. Помага ни да изглеждаме по-млади. Според изследователи, усмивката не само ни прави по-привлекателни за другите, но и ни помага да изглеждаме по-млади.

8. Усмивката повишава активността ни. Това важи не само за изпълняването на ежедневните задължения, но и за мотивацията ни за спорт, учене на нови знания и умения. Когато ви липсва мотивация, просто се усмихнете.

Още по темата

9. Може да подобри паметта ни. Според западно проучване, възрастните хора се представят по-добре при оценка на паметта след гледане на забавно видео. Хуморът и свързаните с него усмивки и смях, може да подобри паметта чрез намаляване на стреса, смятат учените. Ето защо, гледайте повече забавни филми. 

10. Добър съюзник е в отслабването, тъй като може да подкрепи усилията ни за отслабване. Когато се усмихваме и смеем, ние помагаме на тялото си да намали стресовия хормон кортизол, който често се свързва с напълняването и по-трудното сваляне на килограми. 

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

3 практики за балансиране на хормоните

Хормоните са незаменими за функциите на тялото. От тях зависят редица процеси – управлението на стреса, метаболизма, мускулната сила, качеството на съня, емоциите, настроението, храносмилането и още много други. Тези малки свързващи и активиращи агенти в нашите тела изминават дълъг път от синтеза си до комуникацията с органи и системи. […]