10 суперсили на бебетата

NetNews

Няма човек, които да не знае колко страхотни са бебетата. Тези малки хора са фантастични същества. Знаете ли, че те има някои суперсили, които никой голям човек не притежава?

Ето какви са те:

10. Бебетата не плачат

„Глупости, та това е единственото нещо, което правят”, би казал всеки. Но това не е така. Всъщност бебетата викат и стенат, но просто не плачат. Техните сълзотворни канали са затворени, така че те не са в състояние да произведат сълзи.

9. Те се чувстват страхотно под вода

Това се нарича гмуркателен рефлекс. Изчезва, когато бебетата станат на около шест месеца. Когато бебето е потопено във вода, то инстинктивно задържа дъха си, а крайниците му започват да правят плаващи движения. Справят се толкова добре заради околоплодните води, в които са плували в корема на майката.

8. Те поглъщат и дишат едновременно

При кърмачетата фаринкса е по-висок, отколкото при възрастните. Когато преглъщат, входът на дихателния тракт не е блокиран от епиглотиса. Поради това, при поглъщане, новородените също могат да дишат лесно.

7. Ако е необходимо, бебетата могат да кихат непрекъснато

Назалните проходи в новородените са много по-тесни, отколкото при възрастните. Следователно те трябва да се почистват по-често. Тъй като няма възможност бебето да издуха носа си, той трябва да използва безусловни рефлекси. Така че новороденото може да киха, без да спира, докато носът му се освободи от дразнителите.

6. Лесно заспиват

Много хора мислят, че когато новороденото заспива, трябва да вървят и да говорят с най-тихия шепот. Младите родители обикновено са объркани, когато виждат как детето им е заспало, изобщо не отчитайки околните силни звучи.

5. Те имат естествен акцент

Учените са открили, че бебетата плачат с национален акцент. Те получават това още в утробата, когато чуват гласа на майка си.

4. Новородените знаят как да пълзят

Изненадващо новородено бебе е напълно способно да пълзи към гърдите на майка си. Въпреки че за това трябва първо да го сложите на стомаха на майката. Според учените, това се дължи на факта, че бебетата са привлечени от миризмата на мляко, която ги привлича.

3. Бебетата са много гъвкави

Скелетът на бебето има около 300 кости. С възрастта много от тях растат и се сливат в едно цяло. Но преди да са свързани костите, тялото на новороденото е изключително гъвкаво. Тази естествена характеристика е необходима, за да може бебето да премине през родовия канал.

2. Прическата им може драстично да се промени

С течение на времето детската коса може напълно да се промени. Пухът или мъхът, с който се ражда бебето, изчезва, оставяйки място за нова коса. Поради това, блондинките могат да се превърнат в брюнетки, а къдриците могат да бъдат заменени от прави коси.

Същото може да се случи и с цвета на очите им.

1. Бебето може да утрои теглото си и да не изглежда напълняло

През първата година от живота им, бебетата се развиват бързо. През този период теглото на бебето може да се утрои. И все пак бебето няма да изглежда дебело, тъй като расте много бързо и на височина.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Заплашиха журналиста Мохамед Халаф

Заплашиха журналиста Мохамед Халаф заради публикации в социалните мрежи. В ефира на „Неделята на NOVA” той разказа защо се притеснява за живота си и този на неговите близки. „От 20 години – откакто започна войната в Ирак и аз започнах да я коментирах, започнаха и заплахите от различни страни. Те […]