Нови 105 заразени в Ямбол, ваксинацията не мърда от 27% вече месец

NetNews

Днес отново рекорден брой новозаразени от коронавирус са регистрирани в област Ямбол. За последното денонощие случаите са 105. Подобни стойности имаше есента на миналата година, като рекордът бе от 27 октомври с 104 заболели. Ваксинацията пък не мърда от малко над 27 на сто от подлежащото на имунизация население в региона вече цял месец.

РЗИ отчита ръст на поставените дози, но те са основно бустерни. Общият брой на хората със завършен цикъл на имунизация е 27 621, с т.нар. „трета игла” са 8 817 души, съгласно данните, оповестени вчера.

В понеделник бяха направени и първите засега имунизации на малки деца – от 5 до 11-годишна възраст. Те са едва 10. „Получихме обратна връзка, децата се чувстват добре, единствени оплаквания са били лека болка в зоната на убождането”, сподели директорът на здравната инспекция д-р Радостина Калчева.

Кампанията по ваксиниране върви активно в социални домове, отдалечени населени места (основно на общините „Тунджа” и Болярово”), също по домове на хора и по предприятия. Случаите на първи дози обаче са изключително малко.

Имунизационният кабинет на РЗИ-Ямбол продължава да работи извънредно и тази събота – 22 януари, с работно време от 09.00 до 13.00 часа.

Във връзка с рязкото повишаване на случаите на Ковид-19 и многото карантинирани паралелки по училищата, в петък, 21 януари, ще се проведе заседание на Областния медицински съвет. Началото е в 10.30 в сградата на Областна администрация – Ямбол.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

БСП: В преговорите с РСМ се търсеше разбирателство по леките теми

Евродепутатът от БСП Петър Витанов очаква да има разширяване на акцента за Западните Балкани след президентските избори във Франция, които ще се проведат през април. Попитан какво е виждането му за посещението на премиера Кирил Петков в РСМ, той отговори: „Първо трябва да си зададем въпроса ние какво искаме да […]