11 друсани шофьори само за седмица хванати в Бургас

NetNews

11 шофьори, качили се зад волана след употреба на наркотици, са заловили бургаските полицаи само за седмица, съобщават от МВР-Бургас.

Водачите са на възраст от 23 до 47 години. Петима от тях (на 23, 28, 32, 37 и 47 години) са шофирали след употреба на метамфетамин, един – 33 годишен бургазлия – след употреба на амфетамин и метамфетамин, един водач – 41-годишен бургазлия, шофирал т.а. "Форд Транзит", с великотърновска регистрация, след употреба на метадон, един водач – 23-годишен мъж от Димитровград, управлявал л.а. "БМВ 530 Д", с хасковска регистрация, след употреба на канабис, един 21-годишен айтозлия, шофирал след употреба на амфетамин, 30-годишен бургазлия, шофирал след употреба на опиати и диазепини и един водач – 26-годишен бургазлия, управлявал л.а. "Фолксваген Пасат", с бургаска регистрация, след употреба на опиати.

Най-характерният случай е свързан със задържането на 47-годишен бургазлия, като в апартамента му, разположен в бл. 49 в ж.к. "Изгрев" са намерени и иззети: пистолет "Ekol Spesial 99", десет амуниции към него, свивка с кафява листна маса с кристали – т.нар. "друсан чай", реагирал при извършения полеви тест на метамфетамин, 24 жълтеникави таблетки, чийто състав е в процесс на изясняване и топче с бяло кристалообразно вещество «пико».

В други седем случая водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

Бургаските полицаи отчитат за тази една седмица и трима задържани за разпространение на наркотици в райони на училища – двама мъже и една жена.

На територията на Бургас – град са констатирани и 571 нарушения на скоростта. В пет случаи превишената скорост е над 50 км./ч. – водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. Засечените неправоспособни водачи са трима.

С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани 14 велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда (най-вече ул. Александровска" и ул. "Богориди").

За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 21 пешеходци, а за преминаване на червен светофарен сигнал са санкционирани осем водачи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Доц. Иво Инджов: През 2021 очаквам демонтиране на системата ”Борисов - Пеевски - Гешев”

Очаквам ГЕРБ и ”Обединените патриоти” да паднат от власт, а новите управляващи да предприемат решителни стъпки за демонтиране на системата ”Борисов – Пеевски – Гешев”. Най-вероятно номинален победител ще бъде една от двете формации – ГЕРБ или БСП, с малка преднина пред основния си опонент, но и с твърде нисък […]