110 лева на месец за мястото за паркиране в центъра на Пловдив

NetNews

110 лева месечна такса с включено ДДС достигна мястото за паркиране по време на търг в район "Централен“. Участваха двама кандидати, като стъпката за наддаване бе 5 лв., а началната цена – 20 лева с ДДС за месец.

"Достигането до реалната пазарна цена на местата за паркиране пред блока и огромният интерес към наемането им, е поредното доказателство, че "Централен“ е най-предпочитаният район за живеене в Пловдив. През последните години се изградиха много нови паркоместа, но те все още са недостатъчни за нуждите на гражданите. Надявам се в бъдеще, със строежа на многоетажни паркинги, този проблем да бъде решен“, коментира за plovdiv24.bg кметът на район "Централен“ Георги Стаменов.

Припомняме, че според измененията от март в Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място, общинска собственост за местодомуване на лек автомобил, ако има повече от един претендент, се провежда търг с явно наддаване.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Защо толкова много българи не харесват Меркел: три причини

Имаше времена, в които Ангела Меркел беше изключително популярна в България. Но с течение на годините много българи престанаха да я харесват. Защо? Александър Андреев изброява три причини. След три дни завършва ерата Меркел. По съвпадение точно три са и причините, поради които много хора в България (вече) не харесват […]