1100 болни с коронавирус в Сливен, рекорден брой заразени в Ловеч

NetNews

1100 са вече болните с COVID-19 в област Сливен. Най-много те са в град Сливен – 764 души, съобщават от Областния кризисен щаб.

За последното денонощие са регистрирани 91 нови случая на коронавирус в областта. Заразени са жителите на 68 селища в областта, като втори град, след Сливен с най-много заболели е град Нова Загора – 102 случая. В 15 села има над 5 и повече заболели, като най-много са те в котленските села Пъдарево и Кипилово, и сливенското село Жельо войвода.

От 50 случая на ден в началото на месеца, то през последните три дни статистиката отчита по 91 заболели. Спрямо началото на месеца двойно повече са хоспитализираните – 254 души, според данните на РЗИ. Три пъти повече са болните , които се лекуват под карантина, в домашни условия – 846. Трима пациенти с COVID-19 са починали през последното денонощие.

Рекорден брой заразени с коронавирус от началото на пандемията за едно денонощие пък са регистрирани в област Ловеч. Новодиагностицираните за последните 24 часа са 74, сред тях и 12 пациенти на Държавната психиатрична болница в село Карлуково. Заразените в психиатричната болница в Карлуково са 10 мъже и 2 жени. Те са от три отделения на лечебното заведение.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Засилено полицейско присъствие на изходите на София, издирват конкретно лице

Полицейска операция на няколко служби тече на различни места в София. На изходите на столицата има засилено полицейско присъствие. При акцията на МВР се издирва човек, съобщи БНР. Засилено присъствие на полиция има на автомагистрала „Тракия“ в посока изход от столицата. Повече полиция и микробуси на жандармерията има и на […]