12 жени загинаха при срутване на нелегална златна мина в Индонезия

NetNews

Дванадесет жени, работещи в нелегална златна мина в индонезийската провинция Северна Суматра са загинали, след като скала се срутила и предизвикала свлачище, което ги е погребало, съобщиха от полицията.

Нелицензираните мини са често срещани в богатата на полезни изкопаеми Индонезия, като изоставените обекти привличат местни жители, които търсят остатъци от златна руда, без да използват подходящо оборудване за безопасност.

„Скалата около мината се срути и погреба 12-те жени, убивайки ги всичките“, заяви късно снощи пред АФП началникът на местната полиция Марлон Раджагукгук, като добави, че жертвите не са били професионални миньори.

Две други жени, които работели заедно с тях, успели да оцелеят при бедствието и избягали обратно в селото, за да съобщят на властите за инцидента.

В целия архипелаг често се случват инциденти в минната индустрия поради свлачища, особено през летните мусонни месеци.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Левски се разделя с бранител

Десният бек на Левски Драган Михайлович ще се раздели с клуба. Вероятността швейцарецът с босненски корени да остане на „Георги Аспарухов“ и през следващия сезон е много малка. Причината е, че той е от най-скъпоплатените футболисти на сините. Наред с това през месец август играчът ще навърши 31 години, а […]