1300 лева ще е минималната работна заплата за най-ниската академична длъжност

NetNews

1300 лв. ще бъде минималната месечна работна заплата за най-ниската академична длъжност в държавните висши училища от 1 януари следващата година, съобщиха от правителствената пресслужба.

За определяне на размера бяха проведени редица консултации между Министерството на образованието и науката, Съвета на ректорите, Националния браншов синдикат „Висше образование и наука“ при КНСБ и Синдикат „Висше образование“ при КТ „Подкрепа“. Партньорите се обединиха около виждането, че заплатите на младите преподаватели не трябва да изостават от тези на учителите в средните училища.

С определянето на минималния размер на възнаграждението се цели да бъдат привлечени повече висококвалифицирани и мотивирани млади преподаватели. Едновременно с това ще се осигури съчетание на качественото обучение с личностно удовлетворение от преподаването и от възможностите за академично израстване.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нови "зелени" зони в София влизат в сила от 4 януари

Центърът за градска мобилност приема документи за издаване на винетни стикери за платено локално паркиране на живущите в районите „Слатина“ и „Триадица“. Там с решение на Столичния общински съвет бяха обособени нови части на „зелена" зона. Правилата за паркиране в тях влизат в сила от 4 януари 2021 година. ЦГМ […]