15-годишният Алекс, изчезнал в Рила, се спускал по по-лека писта

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
15-годишният Алекс, изчезнал в Рила, се спускал по по-лека писта

Снимка: Facebook

Синът на зам.-министъра на енергетиката Пламен Данаилов изчезна в Пампорово. Часове, след като баща му призова за помощ в социалните мрежи, стана ясно, че момчето е открито живо и здраво.

15-годишният Алекс изчезнал към 10:30 ч. в четввъртък сутринта. След като не бил открит нито на пистата, нито в заваденията в Пампорово, започва незабавно започва издирване от страна на планинските служби.

След щастливата развръзка майката на момчето разказа за преживения ужас пред NOVA. „Не знам на кой свят съм“, заяви Яна Данаилова. По думите й Алекс спрял да си нагласи каската, докато другите деца поели надолу по пистата. Когато той не се появил, един от приятелите му писал съобщение до майка му: „Янче, ще провериш ли Алекс дали е жив.“

Алекс пък обясни, че се отделил от групата приятели, с която бил в планината, за да кара ски по по-лека за него писта, тъй като не бил достатъчно подготвен. Към момента на откъсването му от групата той нямал мобилен телефон у себе си, тъй като го забравил в колата.

„Не се изплаших или стреснах, тъй като знаех, че като затворят пистите, ще намеря приятелите си“, каза той пред NOVA. След случилото се момчето признава, че е трябвало да бъде по-внимателен, за да не предизвиква тревога у близките си и сред планинските спасители.

Планинските спасители призовават да не излизаме на ски пистите без мобилно устройство.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Опустошителен пожар изгори стотици домове в Колорадо

Снимка: БГНЕС Опустошителен пожар гори в американския щат Колорадо. Пламъците бушуват между Боулдър и Денвър. Стотици домове са изгорели, а евакуираните жители са десетки хиляди. Губернаторът на щата обяви извънредно положение. Съобщава се за две огнища, които много бързо са се разпространили заради силния вятър в района – в търговски […]