159 години от раждането на Щастливеца отбеляза ПГТ „Алеко Константинов”-Ямбол

NetNews

В деня на рождението на Щастливеца – 13 януари, Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов” – Ямбол отбеляза по интересен и родолюбив начин своя патронен празник. В инициативата активно се включиха ученици и преподаватели от гимназията.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Три портрета на Алеко показаха не само художествените заложби на „щастливците” от ямболското училище, но и как изглежда той през техните очи. Автори на рисунките са Дебора Атанасова, Христина Балева и Недка Симеонова, всички от 9А клас.

Презентация за живота и делото на писателя, адвоката, общественика и основоположник на организираното туристическо движение в България Алеко Константинов представи Яница Колева от 10 А. Есе, посветено на големия българин пък написа и прочете Доника Атанасова от 11Б клас. Фотографът, запаметил събитието, също е възпитаник на гимназията – Силвия Климент Иванова от 9А клас.

Припомняме, че от миналата година, по решение на педагогическия съвет, училището носи названието Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов”.  В областта няма друго учебно заведение носещо това име и изборът  гимназията да се казва така не е случаен. Освен, че поставя началото на организирания туризъм, което пряко кореспондира с професионалния профил на училището, Алеко е многостранно развита и ярка личност, вдъхновяваща българите и до днес. Поредното доказателство за това бе и честването на неговото рождение от едноименната гимназия в Ямбол днес.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Електрическото Peugeot 308 пристига догодина с пробег от 400 километра

През изминалата година от Peugeot представиха новото поколение 308 и обявиха, че заедно с бензиновите, дизеловите и хибридните версии, на по-късен етап ще бъде представен и електрически модел. Сега френската компания разкри малко повече подробности за моделът на ток, който ще дебютира през следващата година. Електрическото 308 ще се предлага […]