176 деца са загинали от началото на войната в Украйна, над 324 са ранени

NetNews

176 деца са загинали от началото на войната в Украйна, над 324 са ранени

Снимка: БГНЕС

Общо 176 деца са загинали и повече от 324 са ранени в резултат на руската инвазия в Украйна. Данните са на украинската главна прокуратура.

Цифрата на загиналите деца не е окончателна, тъй като тепърва се разчистват райони, в които руските войски се оттеглят. Смята се, че много деца са останали под руините на разрушени жилищни сгради. Съобщението на прокуратурата е публикувано в Телеграм канала на институцията.

В него се добавя, че районът на Донецк в Източна Украйна е начело на негативната статистика за деца-жертви на бомбардировките, – цели 102. 91 деца са били убити в столицата Киев. Деца са загинали и в осем други града, включително Харков, Чернигов и Николаев, съобщава БГНЕС.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Левски надигра Черно море с 2:0 като домакин

Снимка: БГНЕС Левски надигра Черно море с 2:0 като домакин в среща от последния 26-и кръг на редовния сезон в Първа лига. На стадион „Георги Аспарухов“ в столицата първата част мина без голове, като преобладаваха много накъсвания на играта. Главният съдия Волен Чинков имаше работа главно с дисциплината на гостите […]