18-годишна тенисистка продължава да изумява на US Open

NetNews

Стартиралата на US Open от квалификациите Ема Радукану се класира на четвъртфиналите. 18-годишната тенинистка, състезаваща се за Великобритания, отвя американката Шелби Роджърс с 6:2, 6:1, продължавайки да пише приказката си на Откритото първенство на САЩ.

Радукану, която е №150 в световната ранглиста, постигна пет пробива в мача, а допусна само един.

Родената в Канада тенисистка загуби първите два гейма, но след това наложи тотално надмощие на корта и приключи срещата за 1 час и 7 минути.

Припомняме, че в предишния кръг Роджърс елиминира световната №1 Ашли Барти, но се оказа неспособна да се противопостави на прецизната игра на Радукану, която направи серия от 11 спечелени гейма по пътя към най-големия успех в кариерата си. Следващата ѝ съперничка ще бъде Белинда Бенчич от Швейцария. Тя се класира на четвъртфиналите след двусетова победа над Ига Швьонтек със 7:6(12), 6:3 в мач, който продължи над 2 часа.

Освен Радукану, на четвъртфиналите ще има още една тийнейджърка – Лейла Фернандес, която вчера навърши 19 години. Това не се беше случвало на US Open от 2009 г.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Омбудсманът: Не е редно да се плаща за питейна вода, когато от чешмите тече кал

„Миналата година през институцията на омбудсмана са преминали близо 60 000 души за търсене на помощ, подкрепа и съдействие. Има над 13 500 жалби по различни проблеми“, съобщи в предаването „Тази сутрин“ по бТВ Диана Ковачева. Омбудсманът уточни, че най-голям брой жалби има във връзка с права на потребители и […]