18 години затвор за жестокото убийство на жена в село Три кладенци

NetNews

Окръжната прокуратура във Враца е постигнала осъдителна присъда по дело, водено срещу Н.П. за извършено от него тежко престъпление по чл. 116, ал.1 от НК – умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин.

Подсъдимият Н.П. (на 53 години) от дълги години живеел на семейни начала с Т.П. в къща в с. Три кладенци, област Враца. Знаело се, че той често злоупотребявал с алкохол, вследствие на което ставал агресивен и упражнявал физическо насилие върху жената.

Вечерта на 15.09.2020 г. един от синовете им минавал с компания в близост до дома на родителите си, когато чул виковете на майка си. Наближавайки къщата, той забелязал излизащия от нея дим. До външната чешма се намирала майка му, която се опитвала да се облива с вода.

Наблизо стоял подсъдимият Н.П., който не оказвал никаква помощ на жената. Вместо това той се спречкал със сина им, взел коса и го подгонил със заплашителни думи. Свидетели на случващото се подали сигнал на телефон 112, като междувременно пробвали да загасят огъня в къщата.

Въпреки шока и болката, която изпитвала, Т.П. успяла да им сподели, че била полята с бензин и запалена от Н.П., докато била в леглото.

На място пристигнали екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. Пострадалата била транспортирана до лечебно заведение. Огнището на пожара било ясно отграничено – легло в спалното помещение.

Извършителят на престъпното деяние се укрил, но бил установен и задържан на следващия ден.

Вследствие на тежката термична травма и настъпилите усложнения пострадалата Т.П. починала. От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че жената имала изгаряне на 91 % от общата телесна повърхност, както и увреждане на горните дихателни пътища, вследствие инхалация на пушечни газове и сажди. Освен това е констатирано наличие на кръвонасядания по шията на пострадалата, вероятно получени при опит за душене с ръце.

Съдът призна подсъдимия Н.П. за виновен и му наложи наказание от 18 години „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в законоустановения срок.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Арестуваха легендарните бандити Рижия и Джуджето в Хисаря

При акция на хисарската полиция арестуваха легендарните апаши Антон П. и Георги Ц., по-известни с прякорите Рижия и Джуджето, съобщава "Марица". 37-годишен мъж бизнесмен от Хисаря поставил кафе автомат за топли напитки на ул. „Васил Левски“ в курортното градче. Късно вечерта на 26 май предприемачът забелязал лек автомобил, който спрял […]