2-годишно дете глътна хапче за кръвно, баща му получи сърдечна криза

NetNews

Двегодишно момиченце от Дупница погълна половин хапче „Хлофадон”, лекарство за лечение на високо артериално налягане, и беше транспортирано спешно за „Пирогов”.

Състоянието на детето не било критично, но тъй като и в двете болници в Дупница няма клинични пътеки за натравяния, а в случая се касае за малко дете, медиците от Спешен център са преценили, че трябва да бъде преместено в специализирана клиника.

Притесненият баща, 31-годишният Благой Д., вчера е получил сърдечна криза. На адреса отново е изпратена линейка. Оказало се, че Благой има кардиологичен проблем и голямото притеснение за малката му дъщеричка оказало влияние на ритъма на сърцето му. Предложена му е хоспитализация, но той отказал, тъй като не бил здравноосигурен. Работил е като строител на повикване, без трудов договор. Дежурният медик му оставил листа за хоспитализиране, ако все пак реши да отиде в болница и да си заплаща лечението.

Лекари от Спешен център – Дупница вчера коментираха, че рядко идват пациенти на място или пък търсят помощ на тел. 112 със заболявания, различни от COVID. Според тях хората се страхуват да не се заразят и търсят помощ само когато се почувстват много зле.

„Почти всички адреси, които посещаваме, са свързани с COVID-19”, заявиха спешните медици.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Калоян Паргов: Столична община е наясно, че 22-те станции не измерват точно чистотата на въздуха

„Столична община е наясно, че 22-те станции не измерват точно чистотата на въздуха, още от времето на бившия заместник-кмет по екологията Йоана Христова. Това, за което ние от БСП алармирахме преди 3 седмици, днес бе потвърдено от управляващите по време на заседанието на Комисията по транспорт и пътна безопасност на […]