20 млн. лв. за „Информационно обслужване“ за поддръжка на пет регистъра

NetNews

С 20 155 800 лева се увеличават максималните разходи, които могат да бъдат поети през 2020 г. по бюджета на Министерството на правосъдието.

Увеличението на разходите се налага, защото Агенцията по вписванията администрира се пет регистъра – Имотен регистър, Търговски регистър и Регистър на юридическите лица с нестопанска цел, Регистър БУЛСТАТ и Регистър на имуществените отношения на съпрузите, като изпълнява функциите, свързани с воденето и съхраняването на националните електронни регистри и предоставянето на публични услуги от тях.

Агенцията по вписванията сключи Рамков договор с "Информационно обслужване" АД за 26 124 000 млн. лева, които ще са за изграждане, поддържане, развитие и наблюдение на работоспособността на информационните и комуникационните системи до 31 декември 2023 г.

Съгласно договора общата цена е в размер на 26 124 000 лв., като ангажиментът по рамковия договор се поема в годината на подписване, но задълженията по него са разсрочени в периода на изпълнение и зависят от конкретно възложени и изпълнени заявки от системния интегратор.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Провал! Прокуратурата не знае коя е жената, снимала от спалнята на Бойко Борисов (ВИДЕО)

Прокуратурата не е установила жената, която е направила видеозаписа от резиденцията на министър-председателя в Бояна. Това ставя ясно в съобщение от Прокуратурата, изпратено до медиите. Във времевия промеждутък от 21-вата до 22-рата секунди за кратко се вижда отражението на снимащия – жена в черна рокля, без ръкави, с гривна на […]