20 и 16 години затвор за син и баща, убили свой съдружник с брадва

NetNews

Окръжният съд в Пловдив призна за виновни и осъди съответно на 20 и 16 години затвор 50-годишния Севдалин Боюклиев и 27-годишния му син Марин за жестокото убийство на 47-годишния столичен бизнесмен Венцислав Младенов, предаде "Дир". Двамата са обвинени за това, че на 21 март 2018 г., в пловдивското село Нареченски бани умишлено са умъртвили Младенов, като смъртта е настъпила по особено мъчителен начин за убития и деянието е извършено с особена жестокост.

Двамата Боюклиеви и софиянецът стопанисвали магазин и ресторант в селото. Венцислав Младенов обаче имал съмнения, че бащата и синът крадат и на 15 март м.г. поставил камера за видеонаблюдение. Шест дни по-късно 47-годишният мъж и двамата му съдружници се срещнали, защото при направена ревизия Младенов открил липси.

"В следобедните часове – около 17 часа на 21 март, е възникнал скандал за пари в заведението в село Нареченски бани, стопанисвано от тримата. Кавгата е била между Севдалин Боюклиев и Венцислав Младенов. Между тях е започнал ръкопашен бой, към който се присъединява и синът", обясни след убийството окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

По думите му, Венцислав Младенов е бил повален на земята от бащата и сина с удари в главата и тялото. Той е бил почти в безпомощно състояние, но е давал признаци на живот, когато Боюклиеви са го изтеглили в съседно помещение. Там единият му е държал краката, докато другият му е нанасял удари с тъпото на брадва по главата. На Младенов са били причинени 3 тежки черепно- мозъчни травми и той е издъхнал.

Убийството е извършено по касапски – с 3 удара на тъпото на брадвата. Както се умъртвява прасе. Явно Севдалин Боюклиев е имал тези умения. В такава ситуация човек действа по утвърден модел, заяви прокурорът Костадин Паскалев по време на пледоариите в съдебната зала.

"Докато родителят е нанасял ударите, синът е държал жертвата. Севдалин е казал на Марин да не гледа, защото ще пръсне кръв. Тя така или иначе е попаднала върху дясната му маратонка", описа прокурорът ужасяващата сцена. По думите му именно трите удара с брадвата са били смъртоносни за съдружника на Боюклиеви. Преди това му нанесли жесток побой по цялото тяло с ръце, крака и помощни средства – летва, крак от гардероб.

За да заличат следите, главата на жертвата първо е била увита с найлонова торба, завързана с въже на шията. След това убийците са увили тялото в завеса от заведението и отново са го завързали с въже, а накрая са използвали и найлон.

Трупът е бил пъхнат в пластмасов бидон, към който е бил привързан с въже метален капак от шахта. След това бащата и синът са натоварили бидона с трупа в кола и са го хвърлили в река Чепеларска на около 5 километра от Нареченски бани.

Трупът е открит от полицията на 26 март 2018 г. В двора на заведението пък е намерена камера, която е запечатала жестокото убийство на Венцислав Младенов. Тя е била свалена от стената вътре в ресторанта и е била захвърлена от убийците. Освен това е установено, че бащата и синът са се опитали да изгорят дрехите си, които са били напоени с кръвта на убития бизнесмен.

В съда бе разпитан свидетелят Георги Любенов, който е собственик на закусвалня в Нареченски бани. При него няколко пъти е обядвал Венцислав Младенов. При последното си посещение столичният бизнесмен му казал: "Хванах ги вече тия крадци. Нито пари има, нито стока. Сега отивам да се разправям с тях". Младенов говорел за луканки и меса, които внесъл от Македония и ги оставил на Боюклиеви да ги продават в павилиона към заведението. Установил обаче, че липсват и деликатесите, и парите.

Пред магистратите Севдалин Боюклиев настоя, че е невинен и не е убил Венцислав. Неговият син Марин пък изрази съжаление за случилото се.

Присъдите им не са окончателни. Те подлежат на обжалване и протест.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ето коя държава е първа по смъртност в света от COVID-19

Словакия е първа по брой починали от COVID-19 спрямо броя на населението, предаде AP. Причината за това е нарастването на случаите на зараза с по-високо заразния британски вариант на коронавируса. Въпреки локдауна в Словакия седмичните данни показват 1,68 починали на 100 000 души към 1 февруари и 1,78 починали на […]