2021 г. – прекрасна и успешна за родната художествена гимнастика

NetNews

Българската художествена гимнастика изпраща една от най-успешните си години. Ансамбълът ни спечели първият златен олимпийски медал в историята на най-грациозния спорт.

„Това е най-златната година за художествената гимнастика, доказаха го медалите на момичета, които спечелиха. Олимпийската титла на ансамбъла – за първи път в историята на художествената гимнастика и дори Илиана Раева я определени като най-успешната в периода, в който тя е в този спорт“, каза водещата на „Спортът ON AIR“ Моника Симеонова.

Тя подчерта, че момичетата са били безапелационни в Токио.

„Много бях щастлива за тях. Многократно са заявявали, че те заслужават тази титла, но по една или друга причина – съдиите не им позволяваха да вземат титла на голямо състезание в многобоя. А пътят до Токио е много дълъг. Всяка една от тях е стартира около 4-годишна възраст с гимнастиката. Симона Дянкова приключи на 27-годишна възраст“, добави журналистът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Симеонова определи бенефисът на момичетата „Сън“ като нещо грандиозно.

„Не очаквах такова шоу от такъв ранг. Момичетата излязоха от амплоато на гимнастички и се превърнаха в едни актриси. Очакването към следващия ансамбъл е много голямо. Ако за този ансамбъл целта беше медал от Олимпиадата, сега тук е титла. Всички ще очакват златен медал от тях“, коментира още Моника Симеонова.

Според нея момичетата от новия ансамбъл са много интересни и ще покажат на света нещо, което не сме виждали в ансамблите.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

В Европа отменят празненствата в новогодишната нощ

Снимка: архив, БГНЕС Редица европейски градове, сред които Париж, Лондон и Берлин, отмениха официалните празненства за посрещането на Новата година. Още по темата 28 дек 2021 22:35 260 Причината за решението е нарастването на новите случаи на коронавирус, включително и заради новия вариант Омикрон, предаде БНР. Италия забрани събитията на […]