208 деца са загинали в Украйна, 387 са ранени от началото на войната

NetNews

Повече от 595 деца пострадаха в Украйна от началото на военните действия на територията на страната, като към сутринта на 23 април официалният брой на загиналите деца не се е променил – 208, броят на ранените се е увеличил – 387 , съобщават от Главната прокуратура на Украйна, цитирани от Интерфакс-Украйна.

Тези цифри не са окончателни, тъй като се работи ежедневно по установяването им и актуализирането по местата на активните военни действия, се казва в съобщението на ведомството.

По данни на прокуратурата за непълнолетни най-много деца са пострадали в Донецка област – 120, Киевска област – 113, Харковска област – 91, Черниговска област – 66, Херсонска област – 44, Николаевска област – 41, Луганска област – 37, Запорожска област – 25, Сумска област – 17; Киев – 16, Житомир – 15.

На 20 април в резултат на обстрел от руски военни по обекти на цивилната инфраструктура в района на Поховски на Запорожка област е ранено 5-годишно дете. Вследствие на бомбардировките и обстрела от въоръжените сили на Руската федерация бяха повредени 1500 учебни заведения, от които 102 бяха напълно разрушени, пиша Интерфакс-Украйна.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Още един българин ще дебютира в италианския футболен елит

Още един български футболист ще дебютира в Серия „А“, пишат колегите от Блиц. Става дума Димо Кръстев, който защитава цветовете на Фиорентина. 19-годишният играч е в Примаверата на „ла виола“ и е една от звездите на тима. Той вече беше повикан да тренира с представителния отбор на гранда от Флоренция, […]