22 малко известни факта за женските гърди

NetNews

Женските гърди винаги са били като магнит за мъжете. Силният пол е направо запленен от тях и изпитва толкова силно привличане към тях. От цялата тази история някои жени са много поласкани от това, а някои са направо смутени.

Едва ли някога ще има логично обяснение на това защо мъжете толкова много обичат женските гърди, но факт е и че самите дами често наблюдават размера на „конкуренцията” в лицето на други представителки на нежния пол.

От jenata.blitz.bg са събрали 22 малко известни факта за женските гърди:

1. Средната обиколка на гърдите на съвременните жени е 91,4 сантиметра.

2. От физиологична гледна точка, млечната жлеза е модифицирана потната жлеза.

3. При жените в Европа гърдите са с полусферична форма, при азиатците – конусовидна, а при африканските жени – крушовидна форма.

4. Статистиката показва, че една женска гърда тежи приблизително 400 грама.

5. С придобиването на всеки нов килограм женската гърда добавя 20 грама и обратно, ако жената загуби килограм, гърдата губи 20 грама.

6. През 19-ти век във Франция жените уголемявали гърдите като ги мажели с животински мазнини, восък или парафин.

7. При 80% от жените едната гърда (обикновено лявата) е по-голяма от другата.

8. През 2003 г. американските социолози заявиха, че колкото по-голям е размерът на гърдите, толкова по-високо е нивото на интелектуалното развитие на една жена.

9. Женските гърди леко се увеличават една седмица преди менструацията.

10. Гръдният кош се състои от 15-20 лопасти на жлезиста тъкан – заедно те приличат на грозде.

11. Под влиянието на студ женската гърда се стяга и става по-привлекателна.

12. Женските гърди не съдържат мускулна тъкан.

13. В Япония липсата на гърди се счита за символ на женственост и красота. За да скрият формите си японките омотавали плат около бюста си, за да изглежда по-малък.

14. При използване на силиконови импланти в 28% от случаите в гръдния кош се образува фиброзна зависимост – растеж на съединителната тъкан около чуждото тяло.

15. Амазонките са режели дясната си гърда – обикновено това ставало още в детството им. Според една версия, това улеснявало тренировките им с лък, а от друга – те го правели, за да сплашат враговете си.

16. Хипократ съветвал жени с плоски гърди да пеят силно, за да увеличат размера на бюста си.

17. Александър Дюма имал две купи, оформени под формата на гърдите на графиня дю Бари.

18. Австралийците-аборигени считат жените с малки гърди за дефектни.

19. В началото на 20 век в провинция Хунан, Китай, имало правило: държавните служители жени трябва да имат гърди с еднакъв размер (параграф 22 от списъка на изискванията).

20. През 1886 г. британците създават първия в света сутиен, наречен „устройство за увеличаване на гърдите“, и приличат на две цедилници за чай, набити на гърдите и залепени заедно.

21. Преди раждане женската гърда има тегло до 700 грама.

22. В Устава на италианската армия се посочва, че момичетата с особено големи размери на гърдите трябва да бъдат подложени на операция за тяхното намаляване, ако искат да служат в армията.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Йоренте продължава в Италия - подписа с Удинезе

Удинезе привлече нападателя на Наполи Фернандо Йоренте. Новината бе съобщена официално от "черно-белите". Договорът на испанеца е до лятото на 2022 година. Йоренте пристигна в Наполи през 2019 година, като свободен агент, след като договорът му с Тотнъм бе прекратен. С екипа на неаполитанците той изигра 29 мача във всички […]