24-километрова опашка от камиони на Лесово

NetNews

Опашка от камиони с дължина от 24 километра се е образувала на турския граничен пункт Хамзабейли срещу ГКПП Лесово в очакване да преминат в България.

Нарасналият обем на турския износ за европейските държави, както и прекъсването на транспортните превози по море заради инвазията на Русия срещу Украйна, насочи турските превозвачи към западните сухопътни граници с България. Това е причина и за големите струпвания и забавяния в работата на митниците, коментира представител на митницата на Хамзабейли.

Според представители на превозваческите фирми капацитетът на българската митница е недостатъчен да поеме увеличения поток от камиони от турска страна. Дългото чакане на митниците се дължи на бавното обработване на товарите на българската митница, която през уикендите и в празничните дни работи с намален персонал, а шофьори твърдят, че чакат средно около 20 часа на границата, съобщи Анадолската агенция.

Турските гранични власти са увеличили контролните проверки на камионите срещу трафика на нелегални мигранти в областта.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Поръсете с тази подправка в дома си и повече няма да видите хлебарки

Всички сте срещали хлебарки в живота си и ще се съгласите с това, че тези насекоми са повече от ужасяващи. Борбата с тях не е никак лесна и обикновено е свързана с използването на химия. За съжаление обаче не всички репеленти са ефикасни, а да не говори, че миризмата им […]