2400 книги дари издателство „Захарий Стоянов“ на тунджанските училища и читалища

NetNews

Дарение от 2400 тома литература направи издателство „Захарий Стоянов“ на културни и образователни институции в община „Тунджа”. Инициативата е на собственика на издателството Иван Гранитски, който е родом от Ямболския край и се реализира съвместно с общината за поредна година.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

В навечерието на новата учебна година тунджанските училища получиха 400 заглавия. Дарението включва детска, учебна, помощна и класическа литература и ще обогати ученическите библиотеки в десетте общински училища. Целта е да се възкресят училищните библиотеки, за да се провокира интересът към книгите у децата още в най-ранна детска възраст, коментира Иван Гранитски. Намерението е до 24 май догодина училищните библиотеки да получат по 500-600 тома от литература, която се изучава в учебните програми и може да бъде полезна на учителите и учениците.

В края на август издателство „Захарий Стоянов“ дари и 2000 тома класическа и съвременна българска литература на библиотеките на 40-те тунджански читалища. Издателят припомни, че тази традиция датира от 5-6 години. Дарението включва произведения на класическата литература от автори като Йордан Йовков, Иван Вазов, Елин Пелин, Стоян Михайловски, Стоян Загорчинов, Паисий Хилендарски, но има и съвременна българска литература – поезия, проза, критика, есеистика, научна и детска литература.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Христо Гаджев: Убийство е новата версия за смъртта на военния от Чешнегирово

Смъртта на лейтенант Манчев, който беше участник в учението в Чешнегирово, не е самоубийство. Съдебна медицина не е открила такива доказателства. Основната версия от днес е убийство. Това каза депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев на брифинг в парламента. От ГЕРБ заявиха, че в началото на август са поискали в парламента […]