25 села останаха без ток заради обилните снеговалежи в Хасковско

NetNews

Поради обилните снеговалежи през изминалата нощ в област Хасково без ток са 25 села. Няма затворени пътища, съобщиха от областната администрация.

По данни на оперативните дежурни проблеми с електрозахранването има в няколко общини. В община Симеоновград без ток са 7 села: Тенево, Дряново, Дрян, Пясъчево, Навъсен, Свищов и Калугерово. В община Хасково проблем с електрозахранването има в 7 села: Войводово, Тракиец, Елена, Стойково, Подкрепа, Динево, Любеново. В община Любимец без ток са 4 села: Вълче поле, Малко градище, Лозен и Белица. В община Ивайловград токът е прекъснал в 2 села: Бориславци и Плевун. В община Харманли 3 села: Шишманово, Черепово и Изворово и Община Маджарово 2 села: Долни Главанак и Златоустово. Работи се на място за отстраняване на авариите по мрежата.

От Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”– Хасково съобщават, че за изминалата нощ са се отзовали на 20 сигнала за скъсани жици и паднали дървета.

От Областно пътно управление – Хасково съобщиха, че на терен има 78 машини, които работят. Пътищата в Хасковска област са проходими при зимни условия и няма въведени ограничения.

Призоваваме всички граждани, които нямат неотложни пътувания, да не излизат с автомобилите си.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Здравният министър: За какво ще протестират ресторантьорите? За проявен разум?

Все още не съм се видял с баща ми, въпреки че вече съм и с втора доза на ваксината. Трябва да изчакам още малко време. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов в ефира на Нова телевизия. „Озадачен съм от протеста на асоциацията на заведенията. Имахме среща, на която говорихме […]