3 необичайни знака на лицето алармират за рак на белия дроб

NetNews

Лечението на рака е един от основните здравни проблеми за разрешаване на съвременния свят. Според изчисления в тялото ни има около 100 трилиона клетки. Всичко, свързано с формирането на тези клетки – как те ще работят, как ще се променят или дори как да умират е кодирано в генетичния код на ДНК, пише zdrave.to.

Освен това никой не може да предскаже в коя част на тялото на човек ще се появи онкология. В същото време, ако се хванат специфични симптоми, това дава по-голям шанс за откриване рано на болестта и започване на лечение.

Ракът на първия или апикалния сегмент на белия дроб със синдром на Панкост има специфични признаци, сред които са силна болка в рамото, която често преминава към цялата ръка, както и промени, които настъпват с лицето.

Симптомите на гореспоменатия вид рак са увиснали клепачи, твърде малка зеница на очите и липса на изпотяване от едната страна на лицето.

Всички тези признаци са причинени от факта, че туморът притиска нерва, който идва от шията.

Интересно още е, че наскоро лекарят и телевизионна водеща Елена Малишева заяви, че някои промени в лицето могат да показват развитието и на мозъчна онкология.

Малишева казва, че докато пациентът има мозъчен тумор, при него може да се появят визуални промени, забележими в назолабиалните гънки, а появата на рак се показва още от затруднено говорене и промяна в походката.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Топла и слънчева събота

Утре времето ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Ще бъде по-топло, в сравнение с днес, с максимални температури между 14° и 19°, малко по-ниски по Черноморието около 12°, 13°. По-високи, в сравнение с тази сутрин, ще бъдат и минималните температури, в по-голямата част от страната […]