30-годишен бум при продажбата на жилища

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

През третото тримесечие на текущата година в една от най-луксозните точки на САЩ – Манхатън, са продадени 4523 имота, което е 30-годишен рекорд, сочи доклад на Міllеr Ѕаmuеl и посредническата ĸoмпaния Dоuglаѕ Еllіmаn Rеаl Еѕtаtе.

Спрямо година назад средната цена отчита ръст от 1.4%, достигайки 1.12 млн. USD. Сред основните причини за силния интерес към придобиване на имот в Манхатън е, че след началото на пандемията клиентите се въздържаха от покупка, надявайки се, че ще могат да придобият имот на по-изгодна цена, докато пазарът се възстановява. Друга причина е, че все повече работодатели връщат служителите си в офисите, а те се нуждаят и от място, на което да живеят. „Ha пaзapa вeчe ce yceщa пoвeчe oптимизъм и чyвcтвo зa cигypнocт", ĸaзвa Джoнaтaн Mилъp, пpeзидeнт нa Міllеr Ѕаmuеl. Според него, отстъпките които са правени в началото на пандемията, вече са в историята. Над 8% е броят на сделките, финализирани на нива над исканата цена, което е най-високият дял за последните 3 години.

С 9% са поскъпнали старите жилища за година. Средната им стойност вече е 999 250 USD. Все още пазарът е свидетел на исторически висок дял на празните жилища – със 7% повече от средните за десетилетието нива през третото тримесечие на текущата година.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Румен Радев се среща със Зоран Заев и Макрон

Президентът Румен Радев представлява България на срещата на върха Европейски съюз – Западни Балкани в Словения. Държавният глава е поканен на две последователни общи срещи с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев, съобщи БНР. Първата е по инициатива на еврокомисаря по разширяване Оливер Вархеи и премиера на Словения Янез […]