30-годишен си купи Maserati с незаконни помощи за COVID-19

NetNews

Мъж от Пасадена е изправен пред съда за това, че изглежда е използвал откраднати самоличности, за да получи незаконно осигуровки за безработица, които по-късно е използвал за закупуване на луксозен джип "Мазерати", съобщи Си Би Ес.

30-годишният Робърт Слоун Матеър беше обвинен в притежание на поне 15 или повече устройства за неоторизиран достъп с цел измама, тежка кражба на самоличност, притежание с цел разпространение на метамфетамин, притежание на огнестрелно оръжие за да може да извършва престъпление, свързано с трафик на наркотици, и за притежаване на боеприпаси.

Полицията в Пасадена арестува Maтеър по време на спиране на колата на 1 октомври. В него били открити 17 дебитни карти за обезщетения за безработица, няколко други кредитни и дебитни карти, приблизително 197 711 долара в брой, повече от 85 грама метамфетамин и заредено огнестрелно оръжие без сериен номер в неговия джип.

Прокурорите установиха, че поне 14 от 17-те дебитни карти са заредени с поне 133 000 щатски долара обезщетения за безработица, по-късно установено, че те са издадени съгласно Закона за помощ заради коронавирус, помощ и икономическа сигурност (CARES), приет от Конгреса през март, и са били издадени на имена на трети лица страни, включително жертви на кражба на самоличност.

Според показанията Матеър признал, че е получил дебитни карти за обезщетения за безработица, като е използвал „хиляди“ профили за самоличност, с които разполага. Той също така призна, че всяка дебитна карта е била заредена с приблизително 14 500 долара и че е използвал измамно получените обезщетения за безработица, за да закупи автомобила.

Maтеър също призна, че е изтеглил приблизително 197 711 долара в брой, намерени в неговия джип, от банкомати в района на Лос Анджелис. На 21 октомври Матеър беше задържан под федерален арест и му беше наложено задържане в очакване на съдебен процес. Ако бъде признат за виновен по всички обвинения, Maтеър може да получи минимална присъда от 17 г. зад решетките.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Златан не мисли за пенсиониране - шегува се със семейство Малдини

Златан Ибрахимович в негов стил успя да се пошегува с Паоло и Даниел Малдини и не даде заявка за скорошно пенсиониране. Шведът с босненски корени заяви още, че Серия А е шампионатът, в който се отбелязва най-трудно гол. “Чувствам се сякаш съм бил тук в различни поколения. Играл съм срещу […]