31-годишен ливанец е обвинен за детска порнография

NetNews

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 31-годишен мъж, роден в Ливан, за държане и разпространение на порнографски материали с непълнолетни и малолетни лица, съобщиха от прокуратурата. Той е задържан за 72 часа, предстои да бъде поискано от съда да го остави за постоянно в ареста.

Според разследващите, чрез използване на чат приложение обвиняемият е разпространил снимки, съдържащи порнографско съдържание с лица, видимо изглеждащи непълнолетни и малолетни.

На 16.08.2022 г. около 09,15 ч. на работното си място в аптека в гр. София, обвиняемият К.Д. е държал в телефон снимки на малолетни и непълнолетни лица с порнографско съдържание. По време на претърсване на дома му служители на ГДБОП-МВР са открили преносим компютър, в който е имало снимки и видеа с порнографско съдържание, за създаването на които са използвани лица, ненавършили 18-годишна възраст.

Обвиняемият е роден в Ливан и има данни, че е възнамерявал да пътува извън границите на Република България. Предвид възможността да се укрие или да извърши друго престъпление, прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Парите на властта: Зам.-кметът на Ямбол Енчо Керязов с по-висока заплата от кмета

Заплатата на зам.-кмета на Ямбол Енчо Керязов е по-висока от тази на началника му – кметът Валентин Ревански. Това сочат данните от обявените в антикорупционния регистър на КПКОНПИ декларации за имотното състояние на лицата, заемащи висши публични длъжности в ямболската местна управа.