39 камери ще следят денонощно в парк „Дружба“ в София

NetNews
39 камери ще следят денонощно в парк "Дружба" в София

Снимка: wikipedia.org

Общо 39 камери ще следят денонощно алеите в обновения парк „Дружба“ в София, съобщава на страницата си във Facebook Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет.

Той припомня, че жители на квартала са поставили въпроса за засилен видео контрол около езерото по време на срещата му с граждани на район „Искър“ в края на октомври 2021 г. „Веднага след това започнаха строително-монтажните работи, които, освен ремонт, включват и подмяна на кабелни мрежи на територията на парка“, информира Георгиев. Дейностите ще завършат до месец, като се работи на етапи, за да не се възпрепятства свободният достъп на хората до парка, уточнява той.

Поставените камери ще бъдат наблюдавани денонощно от Оперативния дежурен център на Столичната община.
Целта е опазване живота и здравето на гражданите, както и превенция от вандалски прояви с общинската собственост и повишаване спокойствието, безопасността и сигурността в района, посочва председателят на СОС.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Театри на ръба: Сметките за ток скочиха драстично

Как оцелява българският театър при поредната вълна от коронавирус и шоковото покачване на цените не електроенергията. Ще има ли затворени зали? Бургаският театър с първа премиера за новия сезон – „Третата дума на Алехандро Касона“ под режисурата на Борислав Чакринов. 160 прожектора ще светнат, въпреки скъпия ток. „Театърът е енергоемко […]