4 природни заместители на антибиотиците

NetNews

В тези времена все по-често хората прибягват до антибиотик, дори и при лека настинка, за да предотвратят развиването на по-сериозна инфекция. Това обаче не просто вреди на организма ни, но и създава резистентност към лекарствата и те спират да действат тогава, когато наистина са необходими. Можем да заменим хапчетата от аптеката с няколко натурални храни, които да ни помогнат в битката с болестите.

Ето кои са те, пише actualno.bg:

Боб

Той е изключително полезен, когато е в зелената си шушулка. Бобът е полезен и леснодостъпен натурален антибиотик. Той може да бъде открит целогодишно, както консервиран, така и замразен. Бобът ще подобри много вашето състояние. Той помага и при борбата с холестерола и предотвратява повишаването на кръвната захар.

Куркума и Мед

Медът има мощни лечебни свойства, включително антибиотично. Той е едно от най-ефективните средства в борбата с бактериите. Куркумата има същите свойства. Това е и втората съставка на т.нар. златен мед. За да си го приготвите ви трябва 1 ч.л куркума на прах и 40 гр. мед. Сместа е полезна за гърлото, храносмилателната система и бъбреците.

Чесън

Той се използва от незапомнени времена, въпреки неприятната му миризма. Сред рецептите, предавани от миналото има и такива за хранене, но и такива за подобряване на здравето. Използвал се е дори в борбата с чумата.

Кромид лук

Братът на чесъна има сходните антибактериални свойства. Може да се използва като лекарство – той е пълен с витамини, антиоксиданти, желязо и калий. Тези свойства се задържат след термична обработка, така че е добре той да се използва и като подправка за ястия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Български герои

Коментар на Огнян Дъскарев във "Фейсбук" Това е прославеният български войвода, незаслужено забравен, Блаже Кръстев – Биринчето, род в с. Бирино, сега в Северна Македония. Създава своя чета и участва в Илинденското въстание. В първия ден на въстанието, 2 август 1903, войводата заедно с четата си и друг войвода Иван […]