4 години затвор за възрастен мъж, блудствал с двете си внучета

NetNews

Варненският окръжен съд е признал за виновен 59-годишния Атанас Х. в това, че от неустановени дати на месец февруари 2019 г. до 12/13.02.2020 г. в град Варна, при условията на продължавано престъпление, извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на двамата си внуци, съобщиха от пресслужбата на съда.

Той е блудствал с малолетните деца, които тогава са били на 8 и 10 години, като е използвал положението им на зависимост и надзор.

Делото беше гледано при закрити врати, с оглед обвинението и изнасянето на факти от интимния живот. Майката на пострадалите деца се е отказала от правото си да се конституира като частен обвинител и граждански ищец в процеса. В хода на съдебно следствие е била назначена комплексна съдебно-психиатрична и психологически експертиза. Заключенията от нея са били, че 57-годишният мъж е с лека степен на дементен синдром, но е бил в състояние да разбира свойството и значението на извършените престъпления и да ръководи постъпките си, както и да участва в наказателния процес.

Наказанието, което съдът му е определил за извършеното блудство спрямо по-малкото дете, е 4 години лишаване от свобода при първоначален "общ режим“. 3 г. и 6 месеца затвор е присъдата за действията на Атанас Х. спрямо по-големия му внук, които са били и по-малко на брой.

59-годишният мъж беше признат за виновен и че на 12/13.02.2020 г. във Варна, направил опит да извърши полово сношение с лице от същия пол, ненавършилия 14-годишна възраст 10-годишен внук. За извършване на престъплението Атанас Х. употребил заплаха и използвал положението на зависимост и надзор спрямо малкото дете. Деянието останало недовършено поради независещи от волята на дееца причини. Наказанието, което Варненският окръжен съд му е наложил за това престъпление е 2 години и 6 месеца "лишаване от свобода“.

От така определените наказания Атанас Х. ще търпи най-тежкото от тях, а именно 4 години затвор при първоначален общ режим. Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Даниел Смилов: Вижда се колко добре вкопан е моделът ГЕРБ

В момента се случва нормално пренареждане преди избори. Някои от партиите са си взели поуки от предходния кръг на изборите и сега се опитват да си максимизират шансовете. Това мнение изрази в предаването „Преди всички“ политологът Даниел Смилов, програмен директор на Центъра за либерални стратегии. „БСП се опита да разбие […]