4 начина да се справим с бързото омазняване на косата

NetNews

Бързото омазняване на косата може да бъде истински кошмар. С течение на времето се появява още по-неприятният проблем – мазни корени и сухи краища. Косата се изтощава и изсушава до такава степен от честото миене, което е необходимо за мазните корени, че влагата не достига до краищата, което ги прави сухи, начупени, накъсани, цъфтящи.

Ето 4 начина, с които да се справим с тази върволица от проблеми с косата:

Изчаквайте минимум 48 часа между измиванията

Ако досега сте миели косата всеки ден, защото ви е неудобно да се появите навън в мазна коса, опитайте се да превъзмогнете това. Започнете да удължавате постепенно интервалите между измиванията, като започнете от 48 часа. Това ще „приучи“ мастните жлези да секретират по-малко количество себум. Колкото по-пресушена е кожата на главата от честите измивания, толкова повече себум се секретира, за да компенсира сухотата, пише az-jenata.bg.

Използвайте шампоан без сулфати

Сулфатите и силиконите са едни от най-вредните съставки за косата и скалпа. Сулфатите са прекалено агресивни към кожата, което премахва естествените масла от кожата в дълбочина, оставяйки я суха, раздразнена и опъната.

Изплаквайте с ябълков оцет

Ябълковият оцет има свойството да балансира pH-то на скалпа. Той има алкален характер, което влияе положително върху омазняването, като го нормализира. Изплакването с ябълков оцет има благоприятно въздействие и срещу пърхот. Оцетната киселина възстановява блясъка на косъма, намалява сърбежа и омазняването на скалпа.

Използвайте спрей с морска сол

Можете да си направите натурален спрей с морска сол против омазняване. Солта извлича мазнините от скалпа и косъма, като едновременно с това помага на косата да стои пригладена и покорна без наелектризиране и фриз ефект.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ето в колко часа Асен Василев и Румен Радев се срещат в петък

На 8 юли в 17.00 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще приеме кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група в 47-ото Народно събрание Асен Василев, на когото съгласно конституционната процедура, връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент. Това съобщиха от прессекретариата […]