4 причини защо мъжете се страхуват от неангажиращ секс

NetNews

Колкото и странно да звучи, това е факт – мъжете, дори и най-гордите женкари сред тях, се страхуват от секса без обвързване. И дори да ви се струва невероятно, защото всички сме имали подобни забежки и господата по никакъв начин не показват, че се притесняват от креватните игри без те да прераснат във връзка, е абсолютно вярно. Това е така по 4 конкретни причини, някои от които наистина ще ви учудят:

Болести, предавани по полов път

Сексът за една нощ или по-скоро този, който дори и да се повтаря с един и същ партньор, са прекрасно поле за всякакви експерименти. Особено когато го правите с човек, към когото не сте емоционално привързани, пише woman.bg. Но да не забравяме – вероятно не сте си единствената опция за креватни забавления и това винаги води до риск от зараза с болест, предавана по полов път. И макар мъжете често да не показват, че се притесняват от това, всъщност мислят по този въпрос също толкова, колкото и дамите. Ето защо те избягват неангажиращия секс и биха предпочели спокойствието пред разнообразието.

Нежелана бременност

Може би това е най-големият им страх и тази причина вероятно никак не ви учудва. Затова бъдете сигурни, че той никога няма да се съгласи да преспи с вас без предпазни средства, ако желае да бъдете единствено интимни партньори.

Опасността от отговорност

Мъжете са безкрайно привлечени от идеята за отворена връзка и за секса без ангажименти от една страна, но от друга се притесняват, защото е възможно партньорът им да промени очакванията си, които да не могат да оправдаят. Ето защо, когато отношенията стигат до секс без никакви ангажименти, обикновено това не случва повече от 1-2 пъти.

Загубата на контрол

Колкото и да се гордеят с полигамната си природа, господата тайничко мечтаят да намерят жената, с която да се задомят. И определено искат да знаят, че тя е само и единствено с тях. А когато от самото начало заявят категорично, че всичко опира единствено до секс, при това без никакви ангажименти и не особено често, мъжете губят контрол над ситуацията. И това тайно ги влудява, но няма да го признаят. Господата се тревожат, че ще остареят без любяща половинка и затова предпочитат да заменят секс игрите с нещо много по-истинско и ценно. След като се наживеят, разбира се.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

8 юли 1947 г. Георги Димитров отхвърля предлаганата от САЩ помощ по плана "Маршал"

На 8 юли 1947 година правителството на Георги Димитров дава категоричен отказ от американска финансова подкрепа по „Плана Маршал“ за възстановяване на Европа. Припомняме, че от която се възползват 16 западноевропейски страни, които в наши дни привличат българите като дестинация за обучение, работа, живот или туризъм. На 8 юли 1947 […]