40% от работодателите са въвели дистанционна работа

NetNews

Годишната анкета на Българската стопанска камара сочи, че около 40 на сто от работодателите са въвели частична или пълна дистанционна работа в почти всички сектори.

Проучванията показват, че общуването през интернет платформи е много по-изморително за служителите в сравнение със срещите лице в лице. При дистанционна работа в някои случаи се наблюдава свръхнатовареност.

В дългосрочен план тази практика ще има вредно въздействие върху здравето и производителността. Възникват проблеми в екипното взаимодействие и менторството, коментират от Стопанската камара.

Освен това, въпреки по-голямата ангажираност при дистанционната работа, засега системите за стимулиране не са променени, не се покриват от работодателите някои от разходите на служителите за ток, интернет и други.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Какво пазаруваме през различните месеци от годината?

Декември настъпи преди седмица и предстоят безброй подаръци, стоки за дома и неща, които сме забравили да купим през годината. foodpanda изброи най-добрите продукти за закупуване всеки месец, плюс празниците, когато ще намерите добри предложения, както и вещите, с които хората най-често се сещат, че трябва да се сдобият през […]