40 пияни водачи залови МВР

NetNews

МВР залови 40 водача, качили се зад волана след употреба на алкохол. 21 от тях са шофирали след употребата на алкохол до 0,5 промила, а 19 – с над 1,2 на 1000. По време на акция са проверени 8930 моторни превозни средства.

Извършен е контрол на 12 226 водачи и пътници. До момента са съставени 2441 фиша и 717 акта за установени административни нарушения. Акцентът в акцията е недопускане на управление от водачи, използвали алкохол, наркотични вещества и/или технически анализи, както и управлението на неправоспособни шофьори.

Припомняме, че премиерът Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков обявиха на извънреден брифинг в Министерски съвет началото на безсрочна масирана акция в цялата страна.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Тя следва жестоката катастрофа в столицата, отнела живота на две млади жени.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Отмъщението на бившата: Шакира се мести с децата в Маями

В началото на юни стана известно, че певицата Шакира се е разделила с половинката си Жерар Пике. Причината за пропастта беше изневяра от страна на футболиста. Феновете на изпълнителката бяха шокирани, тъй като никой от тях не подозираше, че има проблеми в отношенията на звездната двойка. Почитателите обаче бяха изненадани […]