400 000 лв. премии очакват родните национали за предстоящите квалификации

NetNews

Българският национален отбор по футбол може и да се намира в подем, но голямата цел за класиране на Мондиал 2022 остава все така трудна, макар и не невъзможна. За да запази тима ни шансове за класиране в Катар, ще се гонят две задължителни победи в предстоящите квалификации, а от БФС са заложили общо 400 000 лв. премии в случай на успех, пише вестник „24 часа“.

„Трикольорите“ излизат в събота срещу Литва във Вилнюс от 16:00 часа българско време, за да се опитат да надградят върху представянето от преди месец, когато бе записано равенство срещу европейския шампион Италия и минимална победа над Литва в София.

Понастоящем България има 5 точки в групата си, но, ако бъде добавен актив от 6 точки в следващите два кръга, гостуването на Швейцария може да се окаже съдбоносно за представителния ни тим.

От Футболния съюз са поставили условие за премията, че се преследва първо задължителна победа над Литва, за която ще бъдат раздадени 200 хил. лв., а едва след това бонусът ще може да се удвои при триумф над Северна Ирландия на родна земя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Шофьор загина при тежка катастрофа край Плевен

Шофьор е загинал при тежка катастрофа край Плевен тази нощ, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Сигнал за инцидента, който е станал на първокласен път в близост до село Гривица, е получен около 1.30 часа. При огледа е установено, че 49-годишният шофьор на товарен автомобил е изгубил контрол […]