5 автоматични трансмисии, в надеждността на които не трябва да се съмнявате

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Не са толкова много автоматичните скоростни кутии, които да изкарат повече от 200 хиляди километра. В същото време всеки шофьор, който избира нова кола за себе си, е силно заинтересован тя да може да измине максимално много километри без основен ремонт. За да е възможно това, е много важно да изберете автомобил с наистина здрава агрегати, един от които е скоростната кутия. И понеже т.нар. "автоматици" стават все по-популярни и у нас, ето 5 автоматични трансмисии, в надеждността на които, според германците от ADAC, не трябва да се съмнявате.

1. Volkswagen 09М

Агрегатът 09M е разработен за германския концерн от Aisin и може да работи, включително с 3.5-литрови агрегати. Декларираният ресурс е 200 хиляди километра. Въпреки това, при достатъчно внимателно каране и навременна поддръжка, трансмисията може да изкара и 500 хиляди км. На кои автомобили се среща: на автомобили със задвижване на всички колела на концерна VAG, например на Volkswagen Tiguan.

2. Jatco JF613E

Различните марки обозначават тази 6-степенна трансмисия с различни индекси. Намира се на пазара под имената AJO, RE6F01A, F6AJA / W6AJA. Въпреки почтената си възраст (тази автоматична трансмисия е разработена през 2006 г.), с подходящи грижи, тя служи вярно най-малко 300 хиляди километра. На кои автомобили се среща: Nissan Murano, Nissan X-Trail, Mitsubishi Outlander, Renault Koleos, Nissan Pathfinder.

3. Aisin TB-50LS

Това е друга добре позната 5-степенна скоростна кутия, която се намира на пазара под различни обозначения, включително A750F или 5AWF. Трансмисията също е доста стара – разработена е през 2003 г. Ако смените маслото в автоматичната трансмисия навреме, то тя може да издържи 500 хиляди километра. На какви автомобили се среща: най-често на автомобили с двигатели V6, като Mitsubishi Pajero, Suzuki Grand Vitara, както и на автомобили Toyota: Fortuner, Land Cruiser, Hilux

4. Aisin TF-80SC / 81SC

Доста популярна скоростна кутия сред автомобилните производители. При подходящи грижи този модел може да се нуждае от ремонт най-рано след 250 хиляди километра. Във всеки случай, ако старателно избягвате задръстванията през лятото и с навременната подмяна на маслото в агрегата, този "автомат" ще издържи и над 350 000 км. На какви автомобили се среща: превозни средства на Opel като Insignia, Zafira, Astra, Volvo XC60 и XC90, Mazda CX-7, както и модели Land Rover Freelander и Evoque.

5. A6MF1 / A6LF1

Семейство от 6-степенни автоматични трансмисии, родено чрез усилията на инженерите през 2009 г. Като правило тези трансмисии се инсталират на автомобили с 2-литрови силови агрегати. Развитието на линията е 8-степенната скоростна кутия A8LR1 / A8TR1, пусната през 2011 г. и включваща всичко най-добро от своите предшественици. Ресурсът на тези трансмисии може да бъде 300 хиляди км или много повече при подходящи грижи. На какви автомобили се среща: Hyundai и Kia, на моделите Creta, Sportage, Tucson, ix35, Soul.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Нужен е тристълбов модел на здравното осигуряване по подобие на пенсионното

Нужен ни е тристълбов модел на здравното осигуряване по подобие на пенсионното. Този модел ще създаде конкуренция между здравноосигурителните дружества, ще доведе до повишаване на качеството на здравните услуги и до регулиране на цените им. Така в здравноосигурителната система ще се оформят три стълба: Първият е задължителното здравно осигуряване. Той […]