5 детски градини в Ямбол са с нови директори, липса на публичност беляза конкурса

NetNews

Назначени са петима нови директори на детски градини в община Ямбол. Това научи НетНюз от свои източници. До момента няма официална информация от общината кои са избраните ръководители. Резултатите от крайното класиране в проведения конкурс не са оповестени. Въпреки това новите директори са на работните си места и вече изпълняват задълженията си.

Припомняме, че конкурсът бе обявен от община Ямбол в началото на ноември миналата година. Петте детски градини, за които можеше да се кандидатства са „Червената шапчица”, „Радост”, „Пролет”, „Щастливо детство” и „Пламъче”. Процедурата включваше три етапа – допускане по документи, решаване на тест с 30 въпроса и интервю /събеседване/.

Последното официално обявление от общината е от 13 декември за допуснатите до втори етап /писмен тест/ кандидати. Оттам насетне липсва каквато и да е информация. Няма публично обявена дата за писмения изпит. Той се е провел на 21 декември, разкриха наши източници. Резултатите от него също не са публикувани и не е ясно кой кандидат какви точки е получил и дали се класира за последния етап – интервюто. Самото интервю пък е проведено в последните работни дни на 2021 г., а участниците в него са били викани по телефона.

Според запознати при провеждане на конкурса има и други нарушения. Например, в комисията не са включени членове на обществените съвети към съответните детски градини, каквото е изричното изискване на чл. 217 от Закона за предучилищно и училищно възпитание. Това, както и липсата на публичност, оставя съмнения за опорочаване на процедурата.

В крайна сметка конкурсът е приключен и новите директори са определени. Техните имена и до момента не са обявени официално. Публикуваме ги по-долу, съобразно информацията, с която разполагаме:

Детска градина „Червената шапчица” – Тереза Вълчева

Детска градина „Радост” – Марияна Тодорова

Детска градина „Пролет” – Яна Козикова

Детска градина „Щастливо детство” – Антония Котева

Детска градина „Пламъче” – Милена Паскова.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Стайко Стайков: Няма хора, няма кой да работи в земеделието

Снимка: БГНЕС Трябва да се приеме закон за браншовите организации, каза Стайко Стайков, председател на Асоциацията на собствениците на земеделски земи. „Този програмен период ще бъде най-добрият за България“, смята той. Според него средствата са много и има възможност да се решат всички проблеми в България. По темата с тавана […]