5 евро! Венеция въвежда такса за еднодневни туристи

NetNews

Туристи, които искат да посетят емблематичния италиански град Венеция, ще трябва да плащат 5 евро такса за влизане през определени дни в бъдеще, ако не нощуват там. Това реши Общинският съвет на Венеция, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Схемата ще започне през пролетта на 2024 година и първоначално ще се прилага в най-натоварените с посетители 30 дни в годината, като идеята е туристите да изберат да посетят града през друг не толкова популярен период. Конкретните дати все още не са фиксирани.

Венеция, която е една от най-популярните дестинации в света, има по-малко от 50 000 постоянни жители в старата част на града, но през пиковия сезон броят на туристите е двойно по-голям.

Многото посетители, особено тези, които пристигат с круизни кораби и остават в града само за няколко часа, за да го разгледат, създават сериозни проблеми за града от години.

Въпреки това плановете за въвеждане на входна такса също пораждат спорове сред жителите и решението бе отлагано няколко пъти, припомня ДПА.

Според настоящия план посетителите без билет могат да бъдат глобени с от 50 до 300 евро.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Депутатите се съгласиха: Зрелостниците да получат втори шанс при оценка, която не ги удовлетворява на матурата

С 15 гласа „За“ днес депутатите от комисията по образование подкрепиха единодушно предложението на омбудсмана Диана Ковачева – зрелостниците да получат втори шанс при оценка, която не ги удовлетворява на матурата, които са вход за ВУЗ. Предложението бе внесено от председателя на комисията Красимир Вълчев (ГЕРБ) и група народни представители […]