5 дни без захар – детокс предизвикателството на звездите

NetNews

Кажете сбогом на захарта и подсладителите. Заредете с повече енергия и освободете стреса с това детокс предизвикателство, любимо на редица звезди като Дженифър Лопес, Адел и Камила Алвеш Макконъхи. Освен това този режим ще ви помогне да ограничите желанието си за сладки храни. Да не забравяме, че захар изненадващо се съдържа и в храни като салатни сосове, кетчуп, газирани напитки и др.

Ако консумирате твърде много сладко, възможно е да се чувствате уморени и без настроение, а да не говорим, че прекомерната консумация на захар се свързва с развитието на сърдечни заболявания и диабет, пише tialoto.bg.

Жените трябва да се стремят към не повече от 6 чаени лъжички добавена захар на ден, според Американската сърдечна асоциация. Ако се борите да контролирате глада си за сладко, то най-добрият начин е да се настроите в продължение на пет дни да не консумирате захарта във всяка от нейните форми, включително храни с мед, кленов сироп, тръстиков сок и меласа.

На шестия ден можете да върнете захарта в менюто си, но да я консумирате по-обмислено.

Ето и пет съвета, които да следвате през тези 5 дни без захар:

1. Забравете за подсладените напитки

Елиминирайте от менюто си подсладените със захар газирани напитки, студен чай, сокове и т. н. Те са водещите източници на добавена захар в дневното меню на много хора. Водата е най-добрият ви залог за хидратация, но ако не ви се пие чиста вода, то можете да овкусите вашата с пресни плодове или като ѝ добавите няколко резенчета краставица, лимон и/или листа от мента.

2. Включете печени зеленчуци в менюто си

Някои зеленчуци, изпечени на фурна, могат да придобият сладък вкус, а именно пащърнак, моркови, патати, чери домати. Просто нарежете зеленчуците на парчета с размер на една хапка, намажете ги с малко масло, добавете им сол, черен пипер и любимите си подправки и ги разпределете равномерно върху лист хартия за печене. Печете ги на 180 градуса, докато омекнат и леко покафенеят по краищата.

3. Заложете на солени закуски между храненията

Шансовете вашите любими (готови) зърнени закуски и барчета с гранола да съдържат захар са големи, така че помислете за алтернативни закуски между храненията си. Например пуканки с балсамов оцет, оризови бисквити, смути с целина, ябълка и моркови, ядки без добавена захар, варена царевица и др. Използвайте само плодове, зеленчуци и обикновено кисело мляко за закуските си.

4. Добавете повече аромати и подправки в храната си

Използвайте повече подправки в храната си вместо захар, за да ѝ добавите повече вкус. Например, поръсете с канела вашето кисело мляко или печените си ябълки.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Феновете на Левски избраха най-добрия футболист на тима по време на зимната подготовка

Левски обяви резултатите от анкетата, която проведе на новото си приложение за определяне на най-добрия футболист на тима по време на зимната подготовка. Свой вот дадоха 4520 привърженици на „сините“, а безапелационен победител стана нападателят Найджъл Робърта, който събра 51% от гласовете. Подгласник на национала на Кюрасао стана капитанът Николай […]