5 качествени и евтини коли на старо, на които никой не обръща внимание

NetNews

На пазара за употребявани автомобили има модели, които се търят повече от останалите, но има и такива, които справедливо са забравени. Има обаче и трета група – коли, които не се търсят, въпреки че са сравнително евтини и не чак толкова стари, а отделни екземпляри продължават да изненадват със своята надеждност. Профилираният портал Avtosota състави ТОП-5 на такива качествени, но пренебрегвани автомобили, които според тях са добро решение за хора със по-скромен бюджет. Екземпляри от изброените по-долу модели се намират в най-големия сайт за автомобили в България mobile.bg, а кои са те според експертите от Avtosota, ви показваме сега.

Peugeot 301

Този модел е добра алтернатива на Dacia Logan. Колата обаче никога не е била в челните места по продажби у нас, въпреки че е наистина доста по-добра от много алтернативни модели. Голям плюс е дизеловият агрегат, който консумира около 4 л/100 км, при това в градски условия. За съжаление намирането на такава кола сега обаче не е толкова лесна задача.

Renault Laguna

Препоръчително е да закупите версия с двулитров двигател имеханична трансмисия. Цената на такава кола вече е доста ниска, а надежността ѝ все още е в рамките на приемливото. Можете също така да обърнете внимание и на 2.2-литровия дизелов двигател, който харчи по-малко, но тогава резервните части ще са по-скъпи.

Fiat Bravo

Когато този хечбек дойде в България, седаните бяха на върха на славата си. Този модел е сравнително надежден, но има един сериозен недостатък. Каросерията е много податлива на корозия, така че ако се спрете на такъв вариант, я разгледайте добре. Иначе добър вариант е 1.4-литровия двигател със 120 к.с., който показва ефективност и добра динамика.

Mitsubishi Galant

За разлика от своите предшественици, 9-то поколение не намери почти никаква популярност у нас. В същото време колата има мощни двигатели и просторен интериор с много интересни опции. Скучният външен вид на автомобила обаче обърква потенциалните купувачи. Един от добрите варианти е 2.4-литров бензинов двигател и автоматична скоростна кутия.

Renault Symbol

Това е първият бюджетен седан на френския производител. Агрегатите са взети от Renault Kangoo и се оказват невероятно надеждни. Проблемите с външния вид обаче засегнаха популярността на модела, която така и не дойде. Но двигателят и скоростната кутия биха могли лесно да изкарат и 700 000 км, а пластмасовите калници не са обект на корозия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Лесно е като 2и2": ИТН-Ямбол подема инициатива за разясняване на машинното гласуване

"Лесно е като 2и2"- тази инициатива на ПП "Има такъв народ"-Ямбол за разясняване на машинното гласуване е сред основните акценти в кампанията на партията в областта. Идеята е гражданите да имат досег до машинното гласуване преди изборите, за да се предотврати евентуалното им притеснение от този начин на подаване на вота. За целта е разработен симулатор на мобилно устройство, който копира визията на машинната бюлетина.