50 човека от област Ямбол са в болница с Ковид-19, заболяването сега минава основно с грипоподобни симптоми

NetNews

Активните случаи на Ковид-19 в област в Ямбол в момента са 625, като от тях 56 са от последното денонощие. Не се отчита ръст на заболеваемостта, средната за региона на 100 000 души за две седмици е 460, коментира днес актуалната обстановка директор на РЗИ-Ямбол д-р Радостина Калчева.

В момента на болнично лечение са 50 жители на областта, като 33-ма са в болниците в Ямболско. Двама души са в интензивно отделение. Преобладаваща част от настанените в лечебници са хора в пенсионна възраст.

Заради намаляването на новите случаи миналата седмица Регионалната здравна инспекция издаде заповед, с която се намалява броят на ковид леглата. В момента те са 95, като само една трета от тях са заети.

Под карантина са 1 паралелка от ПМГ „Ат. Радев” в Ямбол, заради болен ученик и една група в детска градина, отново в Ямбол, заради заболял преподавател. Продължава да има болни лекари и медицински специалисти, но случаите не са много, уточняват от РЗИ.

Като обобщение на данните за двете години на пандемията беше обявено, че регистрираните случаи на Ковид-19 в региона са били 16 464. В това число влизат и хора, които повторно са преболедували. Починали са 719 жители на област Ямбол.

В момента клиничната картина на боледуващите от Ковид-19 се приближава доста до гриподобни симптоми – болки в гърлото, втрисане, висока температура. Няма вече такава масовост на случаите със силна кашлица, болки в гърдите и задух.

Ваксинацията е близо до точката на замръзване. Вчера в цялата област са били поставени едва 19 ваксини, от тях 7 – първи дози. За сравнение в най-пиковите моменти на ден са поставяни между 700-800 дози в региона. Спадът в интереса е показателен и за целия месец февруари, през който общо са поставени 1805 дози ваксини.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Стефан Янев се срещна с Мая Манолова

Снимка: БГНЕС Часове след като обяви готовността си да поеме „лидерството“ на нов политически проект бившият министър на отбраната Стефан Янев отиде на среща с Мая Манолова, предаде репортер на БГНЕС. На въпрос дали ще създаде нова партия, Янев отговори, че хората ще решат и е много рано да се […]