56 години след появата на култовата УАЗ-ка, тя вече има климатик

NetNews

За първи път компанията UAZ реши да оборудва "Буханка" с климатик. Тази опция ще бъде предоставена на кемпера на "Байкал", който все още не е влязъл в производство. Компанията обяви това в своя Instagram профил. В съобщението се подчертава, че става дума за контрол на климата на пътническото и жилищното отделение на автомобила.

„Модулът използва комбинация от няколко системи. А именно: течно отопление, независим въздушен нагревател на бензин, както и климатизация “, казват от компанията. За управление на целия комплекс, както и на вътрешното осветление, е инсталиран един панел със сензорни бутони и индикатор за температурата.

Компанията подчертава, че мобилният дом ще се произвежда в ограничен тираж и ще бъде фокусиран предимно върху европейските клиенти. Цените на автомобилите ще бъдат обявени на по-късн етап. В колата е монтиран трансформиращ се диван. Ако е необходимо, задната седалка се отваря, освобождавайки просторно товарно отделение. Също така "Байкал" може да бъде оборудван с плот, кухня с вградена мивка и хладилник, преносима печка и два 20-литрови резервоара за вода.

Ще припомним, че производството на офроуд фургонът UAZ-452 започва през далечната 1965 година. В момента производството на тези машини продължава и през цялото това време моделът не е получил значителни структурни и външни промени. Никога не се е предлагала и заводска версия с климатик.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Никола Димитров: България има интерес от това

И без Договора за приятелство с България ние имаме автентичен интерес от задълбочаване на сътрудничеството. Договорът само стимулира това нещо. Според мен и съседна България има интерес от това. Трябва да намерим начин, може би и да има по-продуктивна атмосфера в Историческата комисия, но тази по-продуктивна атмосфера ще бъде възможна, […]