6 изречения по-важни от „Обичам те“

NetNews

Всички искаме да чуваме двете думички. Търсим през целия си живот хора, на които да ги кажем. А те, оказва се, не са единствените важни. И вероятно е така, защото дори „обичам те“ понякога не заздравява нанесени рани.

Но някоя от фразите по-долу може да го направи.

„Ще ти се посветя“

Връзките между хората са споделяне на време. Да посветиш част от своя живот на друг, да си с него, да го изслушаш, да го научиш, да преживеете нещо заедно.

„Ще ти се посветя“ е много по-важно днес, когато всички сме вперили поглед в екрани и хората до нас винаги са по-малко важни от хората на стотици километри…

„Ще те защитавам“

Откъснем ли се от опеката на родителите си, несъзнателно отърсим отново сигурността, която те са ни давали като малки. Ако бъдете тази опора на половинката си, ако получавате тази безрезервна защита, това е истинската любов.

„Прощавам ти“

Осъзнаем ли, че другия не е идеален, точно както ние самите не сме, спрем ли да изискваме перфектност, без самите ние да сме перфектни, тогава ще живеем по-леко. И в допълнение – успеем ли да разберем причината за яростта, ще разберем, че всеки гняв има своето противодействие.

Само трябва да простим.

„Ще те подкрепя“

Да знаеш, че има някой зад гърба ти, че можеш да сбъркаш, без да ти се „скарат“ – това е истинската любов. Да бъдеш опора за някого по пътя на живота му е по-силно от „обичам те“.

„Уважавам те“

Уважавам мнението ти, вкусовете ти, мислите, надеждите и мечтите ти, дори да не съм съгласен с тях.

Само така – чрез взаимно уважение, можем да вървим заедно напред, а не чрез непрестанни опити да превърнем другия в нещо, което не е.

„Отдавам ти се“

Да не избягаш при първата трудност, да избереш да залепиш счупеното, това е отдаденост.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Каназирева: Партиите на протеста се поставиха в изолация

Т.нар. партии на протеста не са партии на промяната, след като видяхме какво се случи в два поредни парламента и този цирк от последните дни с покупко-продажбата на депутати. След тези грозни обиди, размяна на реплики и обвинение в извършване на престъпления смятам, че те самите се поставиха в изолация […]