6 метров кръст е издигнат пред храм „Св. Георги“ в Ямбол

NetNews

Шест метров железен кръст е издигнат в двора на ямболският храм „Свети Георги”. Добрата вест съобщава изданието „Добротолюбие”.  Християнският символ е изработен и поставен през дните на Страстната седмица по инициатива и благодарение на усилията на християни от енорията, заедно със своя свещеник отец Стоян.

Поставянето на кръста е част от усилията за облагородяване на зелената площ пред храма и пространството около нея. Предвижда се също така инсталиране на електричество за Светия Кръст и оформяне на настилката на постамента, върху който е издигнат. През следващите дни работата по довършване на тези дейности ще продължи. След Великденските празници православните християни в града ще имат възможност да се радват на този монумент на Христовия кръст в завършен вид.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

COVID-19 погуби известен пловдивски бизнесмен

Собственикът на хотел "Лайпциг" Радослав Бозуков /49/ е починал тази нощ, пише TrafficNews. Известният пловдивски предприемач и меценат бе приет в средата на февруари в болница след усложнения от COVID. Въпреки положените усилия от лекарите, състоянието му рязко се е влошило. В продължение на няколко седмици той е бил в […]